CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Monday, January 30, 2012

Keputusan Anugerah Juara Lagu 26

Anugerah Juara Lagu 26 malam tadi berjaya di menangi oleh Hafiz dengan lagu Awan Nano. Rasanya kali ni takde kontroversi macam tahun lepas. Lagipun Hafiz memang mempunyai suara yang mantap. Hanya memakai t-shirt dan seluar track jer. Cayalah Hafiz.

Keputusan keseluruhan:

Juara Lagu - Awan Nano - Hafiz (M.Nasir/Budi Hekayat)
Naib Juara - Beribu Sesalan - Ning Baizura/Jaclyn Victor/Shila Amzah (Kevin Chin/Tinta)
Tempat Ketiga - Karma - Faizal Tahir (Audi Mok/Faizal Tahir)
Vokal Terbaik - Awan Nano - Hafiz
Persembahan Terbaik - Kisah Hati - Alyah (Manusia Putih/Manusia Putih)
Juara Mobile - Sedetik Lebih - Anuar Zain (Edry Abdul Halim/Edry Abdul Halim)

Tapi malam tadi lagu sedetik lebih telah dinyanyikan oleh Jaclyn Victor. Lagu kisah hati yang dinyanyikan oleh Alyah pon leh tahan gak. Lagu beribu sesalan tak sempat lak nak dengar. Apa² pon gandingan pengacara FBI dan Cheryl Samad still da best. Tapi Ally takde lak malam tadi. Ally pegi honeymoon ek. Hehehehe....

Faizal Tahir macam biasa, persembahannya adalah unexpected. Ada unsur api lak tu. Berani betul abg Faizal Tahir ni. 


Thursday, January 26, 2012

Jantung Terjatuh Atas Jalan Selamat Dipindahkan

tung Terjatuh Atas Jalan Selamat Dipindahkan

MEXICO CITY – Jantung yang terjatuh di atas jalan ketika dipindahkan ke hospital selamat dipindahkan kepada seorang jurugaya rambut berusia 28 tahun di Mexico.


Dr Jaime Saldivar berkata, Erika Hernandez belum mengetahui bahawa jantung barunya menjadi berita utama apabila seorang kakitangan hospital terjatuh dan plastik berisi jantung itu terkeluar daripada kotak pendingin di atas jalan dua minggu lalu.


Saldivar berkata, bergantung kepada keluarga Hernandez bila untuk memberitahunya. – AP


sumber : mynewshub


Monday, January 23, 2012

Happy Chinese New Year

sumber gambar : Google


Happy Chinese New Year 2012 to all who celebrate it




Bertukar ke Unifi


Semenjak dah pakai unifi ni, internet laju giler. Suka mak... ahaks. Unifi ni adalah produk TM. Aku baru jer pakai unifi ni. Baru jer 2 kali bayar. Setakat ni memang takder problem. Nak tengok youtube pon tak yah nak tunggu loading lama². Bila bukak jer youtube, time tu gak leh tengok tanpa tersekat².


Unifi ni ada 3 pakej. Aku amik pakej VIP 5. Amik setakat yang termampu jer. Lagipon nak guna internet lepas balik keje ngan hari cuti jer. Bukan nak guna 24 jam.


Pakej unifi ni 3 in 1. Ada internet, tv ngan tepon rumah. So, jimat ler skit. Bayar untuk satu benda, tapi dapat 3 benda.

Tepon rumah tu, korang leh sorok jer. Nanti kalau anak² nampak, habis bil melambung. Tapi kalau call ke talian tetap adalah percuma.


Hyyp TV ni lak masa bulan pertama dulu, semua siaran adalah free. Sekarang ni cuma siaran tertentu jer leh dapat. Kalau nak subscribe kena bayar ikut caj yang dorang kenakan. Aku tak kisah sangat tv ni sebab aku tak berapa suka menonton tv pon.

Eh, lagi satu nak bagi tau, korang tau tak leh tengok youtube kat tv tu. Haaaaaa... jangan jeles tau. Disebabkan takde channel kartun, aku search jer kat youtube supaya anak aku tak merengek. Tapi youtube kat tv dorang moniter kot sebab ada beza skit ngan youtube guna pc.

Nak bayar bil pon tak susah. Unifi leh dibayar guna internet banking. Aku guna maybank2u. Korang save terus kat favourite siap² Telekom Malaysia Berhad - Unifi. Takyah nak susah² pergi TM semata² untuk bayar bil. Korang bukak jer internet. Lepas bayar, dorang akan update korang punya akaun lebih kurang dalam 3 hari.

Yang tak bagus pasal TM ni lak adalah customer service dorang. Sangat tak mesra alam. Berbeza masa aku melanggan dengan Celcom dulu. TM ni kadang² tak angkat tepon. Pastuh dia punya customer service cuma office hour jer. Dulu Celcom, sampai malam pon dorang layan kerenah korang. Walaupon aku dah tak guna broadband Celcom, tapi aku tetap guna line Celcom untuk handphone.

astro?... ops.. aku dah terminate semenjak aku pasang unifi. Tak mampu nak bayar kedua² nyer serentak. So, kena pilih salah satu. Siapa yang dah biasa melanggan astro, bila terpaksa beralih ke Hypp TV, mesti rasa tak best. Korang akan paham bila korang alaminya sendiri. Hehehehe... 




Sunday, January 22, 2012

Secret Garden Korean Drama


aku ni bukan ler peminat cerita drama korea... masa cerita winter sonata tengah meletup kat malaysia suatu ketika dulu pon aku tak pernah nak amik tau... aku cuma tau tajuk jer... jalan cerita langsung tak tau... lagi satu lagu winter sonata yang femes tu aku tau ler skit²... 

masa kenduri kat rumah akak aku... kira² tahun lepas kalau tak silap ler... ada cerita secret garden ni kat tv... tak ingat lak aku channel berapa... masa tu cerita ni sampai kat part yang body & soul hero & heroin yang tertukar... start dari situ ler aku search kat internet untuk tau cerita selanjutnya...

ok ler meh aku cerita skit pasal drama ni :

Drama ni mengisahkan tentang Kim Joo Won (Hyun Bin) seorang yang kaya dan berlagak ler jugak... dia ni jadi CEO kat department store... muda² dah dapat jawatan tinggi... secara tak sengaja terjumpa seorang wanita bernama Gil Ra Im (Ha Ji Won) seorang stuntwoman yang sangat humble dan baik... 

Kim Joo Won ni sebenarnyer cari orang lain...  ntah macam mana tersalah orang ler pulak... mulai dari situ ler dorang kerap jumpa... tapi bukan sebagai kawan rapat pon... macam anjing ngan tikus... huhuhu...

tak tau ler bila masa si Kim Joo Won ni leh terjatuh cinta kat Gil Ra Im... biasa la kan klu asyik gado mesti lama² jadi suka... ahaks...

ada sekali tu sampai kat satu tempat peranginan (hadiah cabutan bertuah yang Gil Ra Im dapat kat department store)... sesuatu yang aneh telah terjadi sehingga menyebabkan dorang tertukar body & soul... 

pertukaran tersebut merapatkan lagi hubungan dorang... eh, nak tau kisah selanjutnya korang kena la tengok... mula² aku tengok drama ni, hero & heroin biasa² jer...  dah lama² baru aku nampak dorang tu sweet... ahaks... sampai aku pon jadi angau...


lagi satu watak yang aku suka adalah Oska (seorang penyanyi dan sepupu kepada Kim Joo Won)... hahaha... dia ni paling banyak bercakap dalam drama ni... 


apa lagi... pegi search kat internet... citer ni adalah kisah percintaan yang sangat best... dia punya scene pon sangat cantik... aku bagi 5/5 bintang...



Saturday, January 21, 2012

Ally Iskandar dan Farah Lee




Pengacara popular TV3, Ally Iskandar Mohd Mardzi, 36, akhirnya menamatkan zaman bujangnya apabila selamat diijabkabulkan dengan pasangannya, Nurfarahin Romli, 23, di Masjid Kristal, Taman Tamadun Islam, Pulau Wan Man, Terengganu pagi semalam.


Kahwin dah si Ally ni... semoga berbahagia untuk selama-lamanya dan dikurniakan zuriat yang soleh dan solehah... 

sumber : mynewshub




Izwan Pilus Meninggal Dunia

Izwan Pilus


KUALA LUMPUR: Penyanyi dan pengacara, Khairil Izwan Pilus atau lebih dikenali sebagai Izwan Pilus, 32, meninggal dunia di Hospital Ampang, di sini, petang semalam, berikutan jangkitan kuman dalam darah dan jangkitan kencing tikus.

Bekas pengacara Bintang RTM itu menghembuskan nafas terakhir di hadapan keluarga dan rakan baik kira-kira jam 6.15 petang. Anak kedua daripada empat beradik itu dimasukkan ke hospital disebabkan demam kuning, kira-kira jam 12.30 malam kelmarin.


Awal Disember lalu, penyanyi yang popular dengan lagu Kembali Senyum itu pernah dimasukkan ke Hospital Pusrawi, Jalan Tun Razak dan ditahan di wad selepas mengadu demam panas, manakala adiknya, Aril AF7 turut dimasukkan ke wad sama akibat demam denggi. 


Jenazahnya dibawa pulang ke kampungnya di Jasin, Melaka dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Kampung Palembang, Gubah, Jasin, kira-kira jam 9 pagi hari ini. 


sumber : Berita Harian